Wij zijn uw vastgoedpartner in Meerhout en omstreken

Uw woning, appartement of grond verkopen ?

 7 redenen om te kiezen voor Sublimmo !

  • 360° VIRTUELE TOUR door uw pand
  • SNELLE verkoop, gemiddelde verkoop na 2,5 maanden
  • DESKUNDIG financieel en fiscaal advies, zowel voor koper als verkoper
  • ONLINE opvolging van de verkoop via uw personal account code
  • Uw pand op Social Media en op IMMOSCOOP

Ons professioneel  team staat klaar om u deskundig en van 'a tot z' te begeleiden bij een vlotte verkoop

Voor nadere info : klik hier  of bel  014 84 83 69

 

Vastgoednieuws

20-11-2023
Tijd dringt voor eigenaars kleine appartementsgebouwen
Wie eigenaar is van een klein appartementsgebouw en nog geen EPC voor de gemeenschappelijke delen heeft laten opmaken, kan zich maar beter haasten. Vanaf 1 januari 2024 moeten ook eigenaars van flatgebouwen met twee tot vier eenheden een geldig EPC-attest kunnen voorleggen.
31-10-2023
Laatste maanden om registratierechten mee te nemen
De meeneembaarheid van de registratierechten gaat haar laatste maanden in. Vanaf 1 januari 2024 verdwijnt ze definitief. Tot dan kunnen kopers genieten van een keuze tussen het 3%-tarief zonder de meeneembaarheid of het oude 6%-tarief met de meeneembaarheid. Ook de omvang van de rechtenvermindering verschilt. Belangrijk om te weten: om nog van dit keuzerecht te kunnen genieten moet de authentieke akte in 2023 verleden worden. Als de meeneembaarheid interessanter is voor de koper wordt het zaak voor de notaris om de deadline van 1 januari 2024 te halen. Hieronder frissen we het keuzeregime nog eens voor je op.
31-10-2023
Vlaamse sloop- en heropbouwpremie voor onbepaalde tijd verlengd: wat je zeker moet onthouden
De Vlaamse regering besliste op 13 oktober definitief om de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie voor onbepaalde tijd te verlengen en dit voor het hele Vlaamse grondgebied. De premie was voorlopig voorzien tot en met 31/12/2023. De inperking van het verlaagd btw-tarief sloop/heropbouw vanaf 2024 zal de interesse doen aanwakkeren. Maar let op: enkel projecten van natuurlijke personen komen in aanmerking.